Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Marcin Krukowski emilia wilczewska *** *** Bartek Brzyśkiewicz Marek P Mateusz Matias Mariusz0o halotunowa SzczepanS Ann31 Marian Zamojski Monika J Kasia :) (25466 niezalogowanych)
50 Postów
Zuzanna ...
(zuzka27)
Nowicjusz
nie wiem jak to działa z tymi paczkami z apteki ale można się przejść do różnych aptek i z każdej spróbować odebrać taką paczkę, wiem że dziewczyny brały takie paczki z aptek bez logowania. Ja o czymś takim swojego czasu nie wiedziałam to i nie skorzystałam
Jak nie ma możliwości otrzymania takiej paczki z apteki bez wcześniejszego logowania to niech ktoś mnie sprostuje bo jak napisałam wcześniej wiem to z zasłyszenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
41 Postów
Kobieta :) Polka
(Noriska)
Nowicjusz
Paczka apteczna

U mnie wymagano wydruku maila z kodem. Przy zamawianiu paczki pampers (bo to ona jest tak wlasciwie apteczna) wybierasz siec aptek, gdzie chcesz odebrac paczke. Komunikat przy zamawianiu podaje informacje ze tylko jedna paczka na jeden adres.
Jesli ktos dostal paczke bez kodu to moze wynikalo to z nieznajomosci zasad przez personel apteki?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
41 Postów
(Noriska)
Nowicjusz
annullkka napisał:

A po co wam tlumacz przy porodzie?PRESS PRESS

Albo po norwesku TRYKK TRYKK a stop jest miedzynarodowe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
Patrycja M
(Pata)
Wiking
Mi powiedziała koleżanka że przy porodzie była tylko położna a tłumacz był dopiero pozniej jak juz lezala na poporodowej i opowiadal jej jak przebiegal porod.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
41 Postów
(Noriska)
Nowicjusz
Pata napisał:
Mi powiedziała koleżanka że przy porodzie była tylko położna a tłumacz był dopiero pozniej jak juz lezala na poporodowej i opowiadal jej jak przebiegal porod.
No ja sobie nie wyobrazam, zeby przy moim prodzie krecil sie jakis obcy - tlumacz (bez wzgledu na plec) - przepedzilabym na cztery wiatry bez wzgledu na moja znajomosc jezyka i bole.
Tlumacze tez zapewne nie garna sie do symultanicznego tlumaczenia w takich wypadkach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
Patrycja M
(Pata)
Wiking
Ja z smaego porodu nie pamiętam wiele, tzn z ostatniej fazy. Wydawało mi się ze sama wiem co robic i jakbym nikogo nie slyszala. Pozniej tylko meza pytalam co i jak sie dzialo
wiec trzeba wsluchac sie w swoje cialo i rodzic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
92 Posty
Anastazja :)
(niezapominajka741)
Początkujący
marta dzięki ))

Ja dużo faktów z porodu też nie pamiętam bo był długi i męczący .Za to mój mąż może opowiedziec kadr po kadrze . Tak samo pewnie jak Twój mąż Pata. Po całej akcji stwierdził ,że więcej mi tego nie zrobi i powiedział ,że on by tego nie wytrzymał . Na jedno nie żałuję ,że ze mną był ,ale trochę mi go szkoda ,że musiał na to wszystko patrzec .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
92 Posty
Anastazja :)
(niezapominajka741)
Początkujący
Mam pytanie do mam które już są po porodzie .Czy robili Waszym dzieciom Usg bioderek tutaj w Norwegii ? .Bo mój mały nie miał robionego tutaj dopiero w polsce pediatra nam powiedział ,ze musimy zrobic ,żeby sprawdzic czy wszystko w porządku.
Ale ortopeda nam znowu powiedział ,że takie usg najlepiej zrobic w pierwszym miesiącu życia dziecka ,a nie tak jak my w piątym.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
86 Postów

(annullkka)
Początkujący
mojemy synkowi USG nie robili i chyba tutsj tego nie praktykuja...ale przy kazdej wizycie lekarz sprawdza dokladnie bioderka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
Patrycja M
(Pata)
Wiking
A to prawda, ,mój mąż pamięta każdą sekundę porodu-do dzisiejszego dnia, choć minęły już 2 lata i 9 mies

A jeśli chodzi o badania, np. bioderka to widzę po dzieciach znajomych, że tutaj inaczej na to patrzą, dzieci są hartowane od małego i nie ma tylu badań co u nas. Z jednej strony uważam, że dobrze ale z drugiej nie bardzo... Choć kiedyś, lata wstecz nikt nie robił żadnych usg i badań i ludzie żyli długo i szczęsliwie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok